уторак, 5. јул 2011.

Intervju sa 7 godina

http://www.youtube.com/watch?v=3jcFOol59Hk

San se ostvario: Prvak sveta!

Novak Đoković je u polufinalu Wimbledona pobedio Francuza Jo-Wilfried Tsonga i time osigurao prvo mesto na rang listi Udruženja teniskih profesionalaca (ATP )! Čestitamo, Nole! 

Novak Đoković izjavio je nakon pobede da Srbija napokon može da slavi, jer je dobila najboljeg tenisera na svetu.

"Ne interesuje me šta druge misle. Na njihovu sreću ili nesreću, Srbija je dobila igrača broj 1, i to je za mene najvažnije. Jedva čekam da dođem u svoju zemlju i podelim to sa svojim narodom. To je za mene najvažnija stvar", poručio je Đoković.

"Osećam se neverovatno i ceo život sam sanjao ovaj trenutak. Prvi sam na ATP listi, a pri tom sam ušao i u finale Vimbldona. Sledi malo slavlja i onda priprema za najvažniji duel u životu", poručio je Đoković.

"Kad sam bio mali, sanjao sam kako ću da igram finale Vimbldona, i to sam sad ostvario. Odlično se osećam i nadam se da će tako da bude i posle nedeljnog duela."

Đoković se zahvalio svojim najbližima na velikoj podršci. "Uvek su bili uz mene i bez njih sigurno ne bih stigao do ovog uspeha. Drago mi je da su svi najbitniji ljudi bili u mom boksu i da su mi davali neverovatnu energiju kako bih stigao do željenog cilja", zaključio je Đoković. 

Novak Djokovic - Biografija


Novak Đoković (BeogradSrbija, tada SFRJ22. maj 1987) je srpski teniser i prvoplasirani teniser na ATP listi u muškoj pojedinačnoj konkurenciji. Prema broju osvojenih turnira u pojedinačnoj konkurenciji najbolji je srpski teniser svih vremena. Profesionalno igra od 2003. godine. U dosadašnjoj karijeri osvojio je tri titule na gren slem turnirima: Vimbldon 2011. i Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu 2008. i 2011. godine. Osvajač je i Masters kupa 2008. godine. Takođe, Đoković je najmlađi teniser koji je dospeo do polufinala sva četiri grend slem turnira. Počevši od 2007. četiri godine za redom završava na trećem mestu.
Dospeo je do dva finala Otvorenog prvenstva SAD i tri polufinala na Rolan Garosu. Takođe, stigao je do finala petnaest turniraMasters 1000 serije, od kojih je devet osvojio, KanaduParizMadrid, po dva puta Indijan VelsMajami i Rim. Osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Zajedno sa saigračima iz reprezentacije Srbije je osvojio titulu u Dejvis kupu 2010.

Privatni zivot:
Novak Đoković je rođen 22. maja 1987. godine u Beogradu, kao najstariji sin oca Srđana i majke Dijane. Ima dva mlađa brata, Marka (rođen 1991) i Đorđa (rođen 1995). Prvi put je uzeo reket u ruke u teniskom kampu na Kopaoniku, kada je imao četiri godine, njegov prvi instruktor tenisa je bila Jelena Genčić. Sa dvanaest godina počeo je da pohađa tenis na minhenskoj akademiji Nikole Pilića.[2]
Trenutno živi u Monte KarluMonako, a trenira ga bivši slovački teniser Marijan Vajda.[3] Pored maternjeg, srpskog jezika Novak Đoković govori engleskinemački [2]italijanski [4] i francuski jezik. Već nekoliko godina je u vezi sa Jelenom Ristić.
Često na duhovit način imitira druge tenisere, od kojih su mnogi njegovi prijatelji.[5] Prvi put ih je javno imitirao na lakšem treningu tokom Rolan Garosa 2007. (snimci ovih imitacija, za koje Đoković tada nije znao da postoje, ubrzo su objavljeni na televiziji), a prve javne imitacije izveo je nakon pobede nad Karlosom Mojom na Otvorenom prvenstvu SAD, kada je imitirao Rafaela Nadala i Mariju Šarapovu[6].